Всеукраїнська школа онлайн – розширення можливостей методичної підтримки педагогічних працівників

8 серпня 2023 року набув чинності наказ Міністерства світи і науки від 16.06.2023 № 746, яким затверджено Положення про вебплатформу дистанційного навчання “Всеукраїнська школа онлайн”. На ній будуть публікуватися освітні матеріали, які є у вільному доступі або були передані для публікації на ВШО. Грифовані МОН освітні матеріали підлягатимуть лише перевірці на відповідність технічним вимогам.

Безкоштовна вебплатформа дистанційного навчання “Всеукраїнська школа онлайн” забезпечуватиме методичну підтримку педагогічних працівників та надасть можливості для їхнього професійного розвитку.

Основними завданнями Платформи є:

  • забезпечення вчителів і учнів вільним онлайн доступом до освітніх матеріалів, зокрема для організації навчання в різних формах;
  • забезпечення методичної підтримки педагогів під час здійснення освітнього процесу та можливості їхнього професійного розвитку;
  • забезпечення можливості вимірювання та надолуження прогалин у знаннях учнів;
  • забезпечення користувачів можливостями для здобуття професійної освіти (“Професійна освіта онлайн”).

Педагоги зможуть створити на Платформі власний “кабінет учителя”, який дозволить користуватися всіма можливостями ВШО.

Адміністратором платформи лишається УІРО, а новим технічним адміністратором визначено Інститут освітньої аналітики. Експертна рада, яка розглядала результати експертизи освітніх матеріалів, віднині існуватиме не при УІРО, а при МОН.

Кiлькiсть переглядiв: 47