Районний семінар-практикум у формі тренінгу практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО та ЗПО Салтівського району

14 грудня 2022 року методистом центру освітніх технологій Управління освіти адміністрації Салтівського району Харківської міської ради Тараненко Н.М. та директором ЗЗСО №58 Осипенко О.А. організовано в режимі on-line на платформі ZOOM районний семінар-практикум у формі тренінгу для практичних психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Салтівського району м. Харкова за темою «Психологічна та соціально-педагогічна підтримка учасників освітнього процесу як запорука ефективної адаптації до нових реалій навчання».

Під час семінару практичний психолог ЗЗСО №58 Панчук Олена Анатоліївна, спеціаліст вищої категорії, «практичний психолог-методист» та соціальний педагог ЗЗСО №58 Ольховська Маргарита Вікторівна, спеціаліст першої категорії, ознайомили з поняттями «безпечне освітнє середовище», «соціалізація», «адаптація», розглянули інформацію про причини, прояви та наслідки пережитих стресових ситуацій та соціальної дезадаптації під час воєнного стану.

Під час практикуму з учасниками семінару за допомогою тілесних вправ (Метелик, методика Джейкобсона, дихання по квадрату, тощо), вправ «Незавершені речення…», «Скарбничка ресурсів», «Емоції у склянці», «Рецепт гарного настрою», «Коло спілкування», «Дякую іншим», «Цікаві історії», «Подорож на хмаринці» фахівці психологічної служби ЗЗСО №58 сприяли формуванню системи дій щодо психологічної та соціально-педагогічної підтримки учасників освітнього в умовах дистанційного навчання, розширили практичні навички спеціалістів психологічної служби Салтівського району щодо проведення практичних занять з учасниками освітнього процесу.

Семінар-практикум у формі тренінгу сприяв активному включенню практичних психологів та соціальних педагогів до роботи за даним напрямком.

Кiлькiсть переглядiв: 25