Марафон «Григорій Сковорода крізь призму сучасності».

3 грудня 2022 виповнюється 300 років від дня народження видатного українця, філософа, поета, мандрівника Григорія Савича Сковороди, життя та творчість якого цікавить усіх, хто не байдужий до духовної історії нашої держави. Сторінки його життєвого шляху вивчали і будуть досліджувати науковці, педагоги, краєзнавці, учнівська молодь в усіх куточках України.

Вивченням біографічних сторінок, життя та творчості філософа, неординарної особистості Григорія Сковороди давно і змістовно займаються на Харківщині.

Учні нашого закладу освіти долучилися до заходів святкування 300-річчя від дня народження Г.С.Сковороди, які запропоновані Міністерством освіти і науки України, Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

1. Номінація «Погляд на особистість Григорія Сковороди крізь призму об’єктива». Приймаються фотороботи, на яких члени родини читають твори Григорія Сковороди або школярі перебувають на фоні сковородинівських локацій у Харкові, в Україні чи світі. Давність фото не має значення.

2. Номінація «Спадщина Григорія Сковороди та сучасність». Індивідуальні та колективні буктрейлери, у яких учасники можуть приділити увагу афоризмам та байкарській спадщині Українського Езопа, зробити огляд композиторської, музичної та пісенної спадщини, розглянути актуальність творчості Григорія Сковороди в контексті сучасних викликів.

3. Номінація «Григорій Сковорода: життєвий шлях і творча спадщина». Асоціативні головоломки (наприклад, кроссенси) та хмарки слів.

4. «Афоризми Григорія Сковороди очима покоління альфа». У цій номінації учасники можуть надсилати роботи в довільній техніці (поробки, аплікації, колажі тощо), які ілюструють один із афоризмів Українського Сократа, або подати вислови мандрівного філософа мовою емодзі ‒ новою писемністю цифрової епохи, мовою піктограм і смайлів, що широко використовуються в електронних повідомленнях і на сторінках сайтів.

Кiлькiсть переглядiв: 28