Особливості проведення зовнішнього оцінювання у 2011 р. в Харкові

В Харкові оприлюднили особливості проведення зовнішнього оцінювання у 2011 р.

від 2010-12-10

8 грудня в прес-центрі Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) відбулася прес-конференція директора Українського центра оцінювання якості освіти (УЦОЯО) І.Л. Лікарчука, директора Харківського центра оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) О.Л. Сидоренка та заступника голови ХОДА В.А. Ландсмана на тему "Особливості проведення зовнішнього оцінювання у 2011 р." За словами І.Л. Лікарчука, зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) відбудеться з 2 по 24 червня 2011 року. Абітурієнти зможуть пройти тестування з 12 предметів: українська мова та література, історія Україні, математика, фізика, хімія, біологія, географія, англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови.

Зовнішнє оцінювання з російської мови вступники будуть складати вперше в 2011 році. Директор Українського центру пояснив, що здавати його будуть ті абітурієнти, що оберуть спеціальність за напрямом російська філологія.

Процедура реєстрації на ЗНО 2011 року буде відрізнятися від процедури минулого року. Тепер кожен бажаючий зможе зареєструватися не звертаючись до пункту реєстрації. Для цього йому потрібно "скачати" із сайту Українського центру чи сайтів регіональних центрів спеціальну програму, розроблену спеціалістами УЦОЯО, та з її допомогою сформувати пакет документів, який відправити поштою до регіонального центру. Про це розповів в ході прес-конференції І.Л. Лікарчук.

Якщо ж абітурієнт не може чи не хоче реєструватися самостійно, то у нього зберігається можливість заповнити документи в пунктах реєстрації.

За словами О.Л. Сидоренка, в Харківської області буде створено біля 20 пунктів реєстрації, в яких абітурієнту буде надано консультаційну допомогу. Повний перелік таких пунктів в Харківській, Чернігівській та Сумській областях з адресами буде оприлюднено на сайті ХРЦОЯО після 20 грудня.

Доступ до програми реєстрації буде відкрито з 9-00 год. 1 січня 2011 р. Пункти реєстрації розпочнуть роботу о 9-00 год. 4 січня. Завершиться реєстрація 28 лютого 2011 р. о 24-00 (за штемпелем поштового відділення).

Источник: http://zno-kharkiv.org.ua/

Кiлькiсть переглядiв: 116