Інформація для абітурієнтів!

Починаючи із 29 червня абітурієнти мають створити електронні кабінети на сайті електронної бази з питань освіти, за допомогою яких подаватимуть заяви на вступ до вищих навчальних закладів.

"Усі вступники на денну й заочну форму навчання мають подати заяву в електронній формі. Для тих випускників шкіл, які не мають доступу до інтернету й не можуть самостійно створити собі електронний кабінет та додати у нього всю необхідну інформацію, у приймальних комісіях університетів діятимуть спеціальні пункти, у яких надаватимуться такі послуги.

Для реєстрації електронного кабінету абітурієнту потрібно ввести електронну пошту, номер телефона, дані сертифікатів ЗНО та рік, у який вони отримані, оскільки цьогоріч до вишів можна вступати за сертифікатами 2016 та 2017 років.

Крім того, потрібно додати серію, номер та середній бал атестату, а також відскановану копію його додатка.

Після реєстрації кожен, хто її пройшов, отримує логін та пароль доступу до особистого кабінету, у якому також потрібно буде додати копію кольорової фотокартки (формату *jpg (*jpeg), максимальний розмір файлу – 1 Мб).

2017 року кожен вступник може подати 9 заяв на 4 спеціальності.

Їхній прийом розпочнеться 12 липня і триватиме до 18:00 26 липня.

МОН не обмежує кількість ВНЗ – це можуть бути заяви як до одного вишу, так і 9 – у різні університети. Однак встановлено ліміт на спеціальності – не більше 4.

Під час заповнення усіх потрібних полів в електронному кабінеті, вступник також може додати копію відзнак за участь у міжнародних олімпіадах, Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх.

Крім того, подаючись на ту чи іншу спеціальність, навпроти кожної із заяв, які вступники подаватимуть через електронний кабінет, потрібно буде вказатипріоритет від 1 до 9.

У разі виникнення запитань, абітурієнт може подивитися розділ "Запитання-відповіді" на сайті електронної бази з питань освіти, звернутися за телефоном (044) 239-86-18 чи написати на електронну пошту ez@inforesurs.gov.ua.

Кiлькiсть переглядiв: 92